Australia tarjoaa todella hyvät olosuhteet purjehtimiselle. Monen maailmanympäripurjehduksenkin yhtenä etappina toimii Australia ja siellä järjestetään monia purjehduskilpailuja. Australian kirkkaat vedet, lämmin aurinko ja upeat hiekkarannat antavat loistavat puitteet nauttia pitkistäkin purjehdusretkistä ympäri tätä kaunista saarta. Australia on kuin luotu purjehtimiseen ja sinne matkustaakin vuosittain paljon matkailijoita nauttimaan suosituista purjehdusretkistä.

Purjehdusmatkoja Australiaan järjestetään myös Suomesta käsin. Mikä sen rennompi tapa viettää lomaa, kuin valmiiksi räätälöidyllä paketilla, johon kuuluu loikoilua veneen kannella lämpimän auringon alla ja mahdollisuus pulahtaa veteen vilvoittelemaan aina kun itse haluaa. Purjehdusmatkoja on hyvin erilaisia ja niitä voidaan suunnitella täysin matkailijan toiveiden mukaan. Jätä kylmä ja huolet Suomeen ja lähde nauttimaan Australian vesistä!

Purjehdusretken järjestäminen paikan päällä on myös helppoa. Kipparin saa mukaan matkalle, jotta itse voi keskittyä kauniisiin maisemiin ja rentoutumiseen. Jos omatoimimatkailu purjehduksen merkeissä kiinnostaa, on veneiden vuokraus myös helppoa. Suomesta on monesti myös lähdetty pitkän matkan purjehdukselle aina Australiaan asti. Matka ei ole helppo, mutta kokemus sitäkin palkitsevampi.

Parhaimmat purjehduspaikat

Moreton Bay on tullut viime vuosina todella suosituksi purjehduskohteeksi. Se sijaitsee Brisbanen rannikon ja Moreton saaren välissä. Alue sopii kirkkaiden vesien ja hyvän sijaintinsa takia erilaisten vesiurheilulajien harrastamiseen. Sukeltaminen on suosittua ja purjeveneellä pääsee myös hyviin sukelluskohteisiin alueella. Myös delfiinejä ja kilpikonnia voi ihastella veneen kyydistä.

Parhaimmat purjehduspaikat

The Whitsundays on yksi Australian perinteisistä lomakohteista. Sinne saavutaan niin läheltä kuin kauempaakin. Whitsundays tarjoaa unohtumattoman elämyksen veneen mukana seilaten. Iso valliriutta kuuluu alueen nähtävyyksiin ja sinne voi sukeltaa, kun kannella istuminen käy liian raskaaksi. Whitsundaysista on helppo löytää monia eri purjehdusmahdollisuuksia aina päiväretkistä monta päivää kestäviin seikkailuihin.

Port Jackson on pääkaupunki Sydneyn rantamilla ja se tarjoaa kauniin näkymän kaupunkiin ja sen läheisiin ranta-alueisiin. Kaupunkiloman ohessa on mukava ottaa päivä tai vaikka kaksikin rentoutuen veneen kannella. Vaikka valittavana on monenlaisia eri veneitä ja laivoja, jotka ajelevat pitkin Sydneyn rannikkoa, on purjeveneessä kuitenkin aivan omanalaisensa tunnelma ja se voi viedä pidemmällekin, jos matkaa haluaa jatkaa eteenpäin.

The Great Sandy Strait tarjoaa kaikkein kirkkaimmat ja puhtaimmat vedet koko Australian ympärillä. Sen ympärillä elää monenlaisia kaloja, kilpikonnia, delfiinejä ja jopa valaita on mahdollisuus nähdä tällä alueella. Vaikka se onkin suosittu kohde, se ei ole aivan niin täynnä matkailijoita kuin muut kohteet. Tämä kuvankaunis rannikko sopii todella hyvin rauhalliseen purjehdukseen ja rentoutumiseen meren äärellä.

Lake Macquarie sijaitsee 150 kilometriä Sydneystä pohjoiseen. Se liittyy valtamereen itäiseltä puoleltaan, mutta on edelleen hyvin helposti erotettavissa järveksi. Se on neljä kertaa suurempi kuin Sydneyn satama, joka tekee siitä todella suuren järven. Sen sisältä löytyy hiljaisia ja rauhallisia poukamia, minne on mukava pysähtyä syömään eväitä ja nauttimaan järven hiljaisuudesta.

Port Stephens tarjoaa kaikkein eniten erilaisia vaihtoehtoja purjehdusmatkoille. Se on todella suosittu turistikohde, jonne saavutaan erityisesti purjehduskokemusten perässä. Sen rantaviiva on todella pitkä täynnä puhtaan hienoa hiekkaa ja autioita kohtia, mihin on mukava pysähtyä nauttimaan uimisesta ja omasta rauhasta. Sinne ei oikeastaan edes kannata matkustaa, ellei purjehtiminen ole suunnitelmissa.

Australia on purjehtijan unelmakohde. Missään muualla et voi tavata niin monipuolista valikoimaa erilaisia purjeveneitä ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia. Valittavana on todella laaja valikoima erilaisia paketteja sekä aloittelijoille että kokeneille purjehtijoille. Veneeseen saa kipparin ja miehistön, joka tekee kaiken puolestasi tai voit ottaa purjeet itse haltuusi. Valinta on kokonaan sinun ja Australia tekee sen kaiken mahdolliseksi.