Bermudan kolmio on yksi valtameriä koskevista suurista arvoituksista ja toiminut innoituksena lukemattomissa tarinoissa, elokuvissa ja sarjakuvissa. Tämän läntisellä Atlantilla sijaitsevan alueen kohdalla väitetään kadonneen satoja laivoja ja niiden mukana tuhansia ihmisiä, sekä kymmeniä lentokoneita. Legendan mukaan alue nielee sekä ihmisiä että esineitä kirkkaallakin säällä. Pahamainen alue sijaitsee Floridan, Bermudan ja Puerto Ricon välissä. Vaikka Bermudan kolmion pelottava maine on säilynyt jo kauan ja levinnyt laajalle, mitään selitystä mahdollisille katoamisille ei tunnu löytyvän. Ensimmäiset aluetta koskevat huhut ovat jo vuodelta 1945, jolloin viisi yhdysvaltalaista sotakonetta katosi alueella merkkejä jättämättä. Tarina tuli laajempaa tieotaan vasta noin kolmekymmentä vuotta myöhemmin, kun freelance-kirjoittaja Vincent Gaddis ja Charles Berlitz paneutuivat tahoillaan Bermudan mysteerin ratkomiseen. Selityksiksi alueen oudoille tapahtumille on tarjottu mm. maanjäristyksiä, hyökyaaltoja, gravitaatiopyörteitä, toiseen ulottuvuuteen johtavaa vääristymää aika-avaruus-jatkumossa ja merihirviön hyökkäystä. Suurin osa Bermudan kolmion katoamisia koskevista selityksistä on siis melko mielikuvituksellisia. Alueen yli lentää joka päivä useita lentokoneita ja suuria ja pieni laivoja lipuu ohitse, ilman että he havaitsevat mitään erikoista. Lisäksi laivoja ja toisinaan lentokoneitakin katoaa muillakin alueilla. Omituista on silti se, että millään muulla alueella selittämättömiä katoamisia ei ole tapahtunut näin paljon.

On totta, että Bermudan kolmion alueella on havaittu äkillisiä sääilmiöitä useammin kuin muualla. Tiede selittää asian Golfvirrassa tapahtuvilla muutoksilla. Trooppiset myrskyt ja tornadot voivat onnistua yllättämään kapteenin ja saattaa laivoja merenpohjaan. Bermudan kolmion alueella merenpohja syvenee paikoin jyrkästi ja tämänkin takia laivojen hylkyjä voi olla vaikea löytää. Bermudan kolmion alueella on hyvin vilkasta liikennöintiä sekä vedessä että ilmassa. Virallisesti ei ole myöskään todistettu sitä, että Bermudan kolmion alueella olisi hävinnyt enemmän laivoja ja lentokoneita kuin jossain muussa kohtaa. Ensimmäiset väitteet tästä esitti kielitieteilijä Charles Berlitz kirjassaan Bermudan kolmio vuonna 1974. Kirjassa käytiin läpi useita esimerkkitapauksia alueen katoamisista ja selityksiä etsitään maapallon ulkopuolisista voimista. Kirjasta tuli kansainvälinen bestseller ja legendat jäivät elämään. Seuraavana vuonna Larry Kusche julkaisi Berlitzin kirjalle vastineen nimellä The Bermuda Triangle Mystery- Solved. Kuschen mukaan Berlitzin esittelemissä tapauksissa oli kyse ainoastaan siitä, että tiedotusvälineet liioittelivat asiaa ja koko juttu tutkittiin ainoastaan pintapuolisesti. Kusche korostaa, että ei ole olemassa yhtä sellaista teoriaa, joka selittäisi vedenpitävästi kaikki alueen katoamiset, sillä tapaukset eivät ole yhteydessä toisiinsa. Hän muistuttaa, että ei ole myöskään olemassa sellaista raporttia, jonka mukaan laivojen tai lentokoneiden onnettomuusprosentit olisivat alueella jotenkin korkeampia verrattuna muihin valtamerialueisiin.

Luonnollisista selityksistä tunnetuimpia Bermudan kolmion katoamisille ovat sekä lentokapteenien että purjehtijoiden tekemät inhimilliset virheet, sillä merialue on tiettävästi ilmastollisesti epävakaa. Alueella esiintyy rajuja myrskyjä ja hurrikaaneja ja lisäksi voimakas Golf-virta tuo omat haasteensa erityisesti veneellä liikkujille. Merellä liikkuu myös merirosvoja. Yliluonnolliset selitykset pyritään tasaisin väliajoin kumoamaan muistuttamalla, että on monia luonnollisia syitä mahdollisille onnettomuuksille. Tämä ei ole kuitenkaan saanut kiinnostusta Bermudan kolmiota kohtaan laantumaan. Bermudan alueen onnettomuuksiin tai mysteereihin luetaan edelleen myös useita sellaisia sattumuksia, jotka ovat todellisuudessa tapahtuneet Irlannissa, Afrikassa tai Tyynellä valtamerellä. Usein onnettomuuksiin on liittynyt myös huono sää tai äkillinen luonnonilmiö, joka on kuitenkin jäänyt lopullisesta tarinasta pois. Tämän takia legendan mukaan onnettomuuksia tapahtuu alueella aivan kirkkaalla säällä ja täysin odottamatta, mikä on hämmentänyt tutkijoita. Meren pohjan muoto vaikeuttaa tutkimuksia, sillä se kätkee kaiken syvyyteensä.