Helsinki – Suomen pääkaupunki. Vaikka Helsinki ei olekaan aina ollut Suomen pääkaupunki, on se kunniakkaasti ylläpitänyt hienoa titteliä jo vuodesta 1917. Helsingissä vierailee runsaasti ulkomaalaisia turisteja, mutta joskus kannattaa katsoa kotimaansa pääkaupunkiakin turistin silmin.Saaristoristeilyt avaavat Helsingin kokonaan uudesta näkökulmasta. Helsingin edustalla, kuten monen muunkin suomalaisen kaupungin ja kylän edustalla, on kaunista saaristoa, jota ei kannata jättää huomiotta. Olitpa sitten merenkävijä tai et, löydät varmasti mieluisan risteilytavan. Sen lisäksi, että saaristoristeilyllä näet aivan upeita maisemia, voit nauttia samalla lounasta tai illallista. Lähdit risteilylle yksin, ystävien tai perheen kanssa, voi saaristoristeilystä tehdä koko päivän kohokohdan. Tällä hetkellä kaikki saaristoristeilyt lähtevät Kauppatorilta, joten lähtösatamaa ei ole vaikea löytää.Saaristoristeilyjä tarjoavat muutamat eri firmat, joilla on hieman eri alukset sekä palvelut. Tutki hieman etukäteen minkälaiselle alukselle ja reitille haluaisit mennä, niin saat varmasti itsellesi parhaimman mahdollisen vaihtoehdon. Ruokatarjoilu riippuu risteilyn pituudesta. Saaristoristeily ei ole tosiaan pelkästään sitä, että mennään laivalla yli Suomenlinnaan ja takaisin. Näet reitillä Helsingin täysin eri näkökulmasta, voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja oppia mahtavasta kaupungista sekä Suomesta lisää. Helsingin saaristoilla on historiassa sattunut ja tapahtunut. Voit valita saaristoristeilyksi myös erilaisen teeman. Joko alueelliset tai juuri historiaan pohjautuvat risteilyjä on useita. Voit siis käydä useammankin kerran risteilemässä ja nauttimassa mahtavaa meri-ilmastoa. Suosittelemme viemään myös ulkomailta tulevat ystävät risteilylle. Yllättävää kyllä, monissa maissa ei olla totuttu risteilemään niin paljon kuin Suomessa.

Erilaiset risteilyt

Erilaiset risteilyt

Risteilyä valitessasi voit katsoa eri vaihtoehtoja riippuen pituudesta, kellonajasta ja teemasta. Jos käy risteilemässä useammin kuin kerran, kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia risteilyjä. Niin tutustut Helsinkiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Risteilyjen ei tarvitse muuten olla pelkästään vapaa-ajan puuhaa. Monet risteilypalveluja tarjoavat yritykset mahdollistavat risteilyt pienille tai isoillekin porukoille, kuten vaikka työporukalle tai vaikka pienille kihlajaisille. Mikä sen parempaa, kuin viettää aikaa työkavereiden tai oman perheensä kanssa yksityisristeilyllä. Tällaisella reissulla tulee varmasti tyylikkäitä kuvia, joita voi jakaa sosiaalisessa mediassakin!Myös yksityisristeilyille voi valita teemoja. Ne eivät ole siis eksklusiivisesti niin kutsutuille tavallisille risteilyille. Mikäli historia kiinnostaa, kannattaa kokeilla Kieltolaki-aiheista risteilyä. Pirtua salakuljetettiin vesireittejä pitkin ja tämä risteily pitää huolen siitä, että kuljet aidoilla ja historiallisilla reiteillä. Voit oppia jotain uutta ja hienoa. Helsinkiä pääsee näkemään Kanavareitillä hyvin. Suomenlinnan lisäksi laiva kulkee kapeilla kanavilla, jotka muistuttavat lähinnä romanttista länsieurooppalaista ympäristöä. Degerön kanava ja Korkeasaaren eläintarha kuuluvat tällaiselle reitille. Muista ottaa kamera mukaan!

Valinnan varaa on

Saaristoristeilemisestä tekee mukavan sen, että koska kilpailua markkinoilla on, palvelut ja asiakaspalvelu ovat korkealla tasolla. Ruoka on monen risteilijän palautteen mukaan ollut todella maukasta ja henkilökunnan käyttäytyminen esimerkillistä. Risteily saattaakin olla hyvä vaihtoehto vaikka kaupunki-illallisen sijaan.

ruoka risteilyllä

Saaristoristeilemisen ainoana huonona puolena on se, että risteilemään pääsee ainoastaan toukokuusta syyskuuhun. Jos sää ei mahdollista, voi risteilykausi alkaa myöhemmin ja päättyä aikaisemmin. Toisaalta ehkä ihan hyvä, ettei tarvitse huonoon säähän lähteä risteilemään. Joskus saaristolaivoilla järjestetään erikoistapahtumia, jotka saattavat jälleen olla jonkun teeman mukaisia tai vain musiikkitapahtumia. Tiskijukat ja artistit saattavat olla viihdyttämässä risteilijöitä. Kannattaa siis ehdottomasti pitää silmät auki ja harkita perjantai-illan viettoa baarin sijaan hienolla saaristolaivalla.Saaristoristeily sopii kaikenikäisille ja –kokoisille, joten voit huoletta ottaa perheen pienimmätkin mukaan. Ne eivät ole hurjia laivamatkoja, vaan päin vastoin rauhallisia ja nautinnollisia. Muuten risteilyllä ei oikein näkisi mitään ja esimerkiksi ruokailu voisi olla melko haasteellista.