Purjehtimisen oppiminen voi olla alku aivan uudelle ja erittäin mielenkiintoiselle elämäntyylille. Kuten polkupyörällä ajaminen, kun olet oppinut purjehtimaan, sinulla on mahdollisuus tehdä sitä ikuisesti. Purjehtimisen oppiminen antaa sinulle mahdollisuuden päästä ulos vedestä ja nauttia erityisestä vapaudesta, joka on sekä rentouttavaa että stimuloivaa. Paitsi, että osallistut ”vihreään” toimintaan, jossa ei käytetä fossiilisia polttoaineita kuljettamiseen, koska purjeveneet voidaan kuljettaa yksinomaan tuulivoimalla.

5 suosituinta vinkkiä, jotka sinun tulisi tietää purjehtimisen oppimisesta

1. Missä voit oppia purjehtimaan?

Suomessa on monia kaupallisia purjehduskursseja tarjoavia tahoja ja paljon yhteisöllisiä purjehduskouluja, jotka sijaitsevat venesatamissa ja suosittujen vesiväylien varrella. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on Google “purjehduskurssit” ja saat joukon nimiä tutkittavaksi. On myös purjehduskerhoja, perinteisesti pääkaupunkiseuduilla, jotka tarjoavat purjehduskursseja. Ja jotkut yksityiset huviklubit avaavat ovensa muille kuin jäsenille, jotka haluavat oppia purjehtimisen perustaidot.

Kysy ihmisiltä, jotka purjehtivat suosituksia. He ovat todennäköisesti melko hyviä lähettiläitä yhdelle tai useammalle purjehduskoululle, johon he joko menivät tai olivat kuulleet. Katso mainoksia purjehduslehdissä. Siirry sitten heidän verkkosivustoilleen ja katso, onko se, mitä he opettavat, kuinka he opettavat, ja mitä he opettavat. On myös tärkeää selvittää, onko heidän ohjaajiensa sertifioitu ja millainen purjehdustausta heillä on ennen opetuksen aloittamista.

2. Missä ovat suosituimmat kohteet purjehdusoppimiseen?

Yksi parhaimmista tavoista oppia purjehtimaan on tehdä se lomalla, poissa töistä ja muista häiritsevistä päivittäisistä asioista. Haluat ehkä löytää purjehduskoulun, joka sijaitsee suurella vesistöllä, kuten Itämerellä tai muissa paikoissa, joissa on hienoja lomakohteita ja venesatamia, jotka johtavat hyviin purjehdusalueisiin, samoin kuin muita aktiviteetteja, kun sinulla on vapaata aikaa.

väylä

Suuremmissa vesistöissä tuulet ovat yleensä yhtenäisempiä ja purjehdusalueet ovat riittävän suuret sallimaan paljon liikkeitä laskeutumatta maahan. Jotkut purjehduskoulut sijaitsevat satamissa tai jokien ja pienten järvien rannalla, ja se sopii myös oppimiseen, mutta yleisesti ottaen näillä vesiteillä opettamiseen käytettävät veneet ovat suhteellisen pieniä ja tuulet voivat olla hyvin vaihtuvia, etenkin jos vuoret ja korkeat rakennukset ympärillä.

3. Milloin on paras aika oppia purjehtimaan?

Kesä on parasta aikaa Suomessa. Mutta jos etsit tunteja kodin läheisyydessä ja asut pohjoisella ilmastolla, kaikki riippuu siitä, milloin alueesi purjehduskoulut ovat avoinna. Keväällä ja syksyllä on myös hyvät tuulet oppimiseen. Kesäkuumuuden aikana tuulet voivat olla rauhallisia myöhään aamusta iltapäivälle, kun lämpimiltä rannoilta tulevat tuulet viileämpien vesien yli alkavat potkaista.

4. Mitä maksaa purjehtimisen oppiminen?

Jos haluat vain kokeilla purjehdusta, voit todennäköisesti käydä yhden tai kahden tunnin oppitunnin 45–75 euroa tunnilta, ehkä jopa vähemmän. Mutta todella “oppimiseksi” purjeveneen käsittelemiseksi on tärkeää tarkastella vaihtoehtoja, jotka saattavat sopia tavoitteisiisi. Jotkut koulut ovat viikonloppuisin tai tarjota lyhyempiä kursseja 300 euron hintaa, toiset maksavat paljon enemmän, mutta kaikki laskee ”saat kaiken, mitä maksat”.

5. Onko sillä merkitystä, minkä tyyppisellä ja kokoisella veneellä opit purjehtimaan?

Kyllä on. Jos haluat vain purjehtia rannalla, voit oppia pienillä keskikokoisilla purjeveneillä ja katamaraaneilla. Mikä on keskikokoinen purjevene? Se on avoin ohjaamon vene, joka sopii vain yhden tai kahden ihmisen istumiseen, yleensä vain yhden purjeen.

Kun purjeveneen purje täyttyy tuulen kanssa, vene oppii tuulen ulkopuolelle ja tarvitsee painoa rungon alla (veneen osa, jossa istut tai seisot), jotta tuulen voima tai työntö voitaisiin torjua. Vaikka lapset ajattelevat, että kaatuminen on hauskaa, emme tunne monia aikuisia, jotka nauttivat purjehduksen tästä näkökohdasta, joten suosittelemme oppimista turvallisella ja vakaalla purjeveneellä, kuten Colgate 26.