Ihmiskunta on tehnyt paljon töitä ja nähnyt paljon vaivaa eri muotoisten ja kokoisten veneiden rakentamiseen, koska tiedämme, että vesillä viettämämme aika tekee meistä onnellisempia ja terveellisempiä kuin moni muu aktiviteetti. Selvitä, miksi melomisen aloittaminen voisi olla reitti parempaan hyvinvointiin myös sinulle!

Liikunta

Ei ole mitään parempaa, kuin liikunta raittiissa ilmassa, levittämään hyvänolontunnetta kehossasi. Vaikka osallistuisitkin vain lempeään melontaan, ulkona oleminen ja luonnon helmassa vietetty aika vähentää stressiä, auttaa sinua nukkumaan paremmin ja tekee sinusta yleisesti onnellisemman ihmisen. Tämän lisäksi tulet vahvemmaksi, sillä meloessa käytät lähes kaikkia käsivarsissa ja olkapäissä olevia lihaksiasi, joka taas on loistava tapa vahvistaa ylävartaloasi. Tämä liikuntamuoto voi olla niin äärimmäistä tai lempeää kuin haluat. Voit itse päättää, haluatko meloa rauhallisesti kanavan varrella vai ottaa adrenaliinia vapauttavan kurssin ja laskea vesiputouksia ja virtauksia pitkin alas kallioilta. Jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto, valinta on sinun

Se on hauskaa

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa harrastavat melontaa, mutta oletko koskaan nähnyt pahantuulista tai ärtyisää melojaa? Melonta antaa sinulle myös jotain odottamisen arvoista. Seuraavan kerran, kun huomaat tuijottavasi tylsistyneenä työpaikkasi harmaata seinää ja kuvittelet olevasi jossain muualla, kuvittele itsesi lähtevän toimistosta ja suuntaavan lähimpään vesistöön, vetävän märkäpuvun päällesi ja liukuvan kanootilla täydellisen tyyneen veteen, jossa mikään muu ei merkkaa mitään. Voisiko iltapäivän viettää tämän paremmin?

Luonnon läheisyys

Melissa tulet väistämättä lähemmäksi luontoa. Vaikka meloisit kaupungin halki joessa, olet silti todennäköisesti paljon lähempänä vedenpintaa, kuin normaalisti. Mutta yleensä melontareitti vie joko merelle, järvelle tai pidemmälle jokea pitkin ja siten lähemmäksi luontoa. Vesistöjen villieläimet ovat yleensä vähemmän ujoja melojien läheisyydessä, joten saatat huomata asioita, joita kävelijät ja pyöräilijät harvoin näkevät. Tämän lisäksi melonta laajentaa horisonttiasi. Kun olet oppinut perusasiat, yksi melonnan parhaista puolista on se, että on lukemattomia eri paikkoja minne se sinut voi viedä. Tutki kotimaasi jokia, järviä ja turvallisia merialueita tai lähde melomaan Zambezian halki. Vaihtoehdot ovat rajattomat!

Luonnon läheisyys

Tapaat uusia ja ihania ihmisiä

Melojat ovat yleensä pirteää porukkaa ja me uskomme, että sillä on jotain tekemistä sen kanssa, että he viettävät runsaasti aikaa ulkona. Useimmat melontaryhmät ja seurat ovat sosiaalisesti aktiivisia ja houkuttelevat kaikenikäisiä ihmisiä, joilla on erilaisia intressejä, joten tulet varmasti laajentamaan ystäväpiiriäsi huomattavasti. Jos uusien ihmisten tapaaminen pelottaa, voit ottaa koko perheen mukaan, koska kaikki voivat osallistua melontaan ongelmitta. Melonta on yksi niistä harvoista urheilumuodoista, jotka soveltuvat yhtä hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin. Sen sijaan että ottaisit lapset ulos elokuvateatteriin ja istuisitte vierekkäin hiljaa, mikset ottaisi lapset melontaretkelle? Vietä heidän kanssaan laadukasta aikaa ja tee upeita muistoja, jotka kestävät loppuelämän.

Tapaat uusia ja ihania ihmisiä

Se on edullisempaa kuin luulet

Kun aloitat melomisharrastuksen, sinun ei tarvitse mennä ja ostaa kaikkia laitteita ja tarvikkeita kerralla. Monet kanootti- ja melontaseurat tarjoavat ilmaisia kokeilukertoja ja vuokraavat välineitä ja tarvikkeita käyttöösi erittäin kohtuullisin hinnoin. Vaihtoehtoisesti, jos olet kesämökin omistaja, tai asut lähellä vettä, voit hankkia oman kanoottisi ja tutkia lähialueita eri näkökulmasta. Tässä tapauksessa kuitenkin on sinun muistettava pelastusliivit! Melonnan peruskurssi kannattaa aina käydä ja mikäli et osaa uida, suosittelen myös uimakoulua varmuuden vuoksi, mikäli jotakin yllättävää tapahtuu ja kanootti kellahtaa niin, että tiput veteen. Toivottavasti olemme innoittaneet sinua kokeilemaan melontaa ja olet jo etsimässä lähimpänä sijaitsevaa melonta mestaa, mutta jos et tiedä mistä aloittaa, kokeile etsimällä melontaseuroja, eräoppaiden tarjoamia melontakursseja tai melontaretkiä tarjoavia matkailupalveluita. Onnellista melontaa!